بسم الله الرحمن الرحیم
دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ العربیة

نشست مجازی سوریه و تنوع تمدنی و دینی (به زبان عربی)

نشست مجازی سوریه و تنوع تمدنی و دینی برگزار شد

 

این نشست در روز سه شنبه هفتم آذر ماه با حضور خانم دکتر هاله سلیمان الاسعد دبیر کل دانشگاه الامه العربیه در سوریه بصورت مجازی و با حضور موثر علاقمندان به این نشست برگزار شد.

در این نشست نخست با تلاوت آیاتی از قرآن و پخش سرود ملی ایران و سوریه آغاز و با صحبت های دکتر عبدالله فرهی دبیر میز لبنان و سوریه و عضو هیئت علمی دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی ادامه یافت. دکتر فرهی ضمن گفتن خیر مقدم به خانم دکتر هاله الاسعد ابراز امیدواری کرد نشست سوریه با توجه به گوناگونی مذاهب و اقوام در آن کشور و حساسیت جایگاه این کشور در تحولات منطقه از اهمیت زیادی برخوردار است.

ایشان سپس از خانم دکتر الاسعد جهت سخنرانی در مورد موضوع مربوطه دعوت کردند.

خانم دکتر الاسعد در ابتدا ضمن تشکر از دفتر همکاری های علمی بین المللی دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی و همه برگزار کنندگان جلسه اظهار داشتند در کشور سوریه مجموعه ای از اعراب و طوایف و قومیت های مختلفی وجود دارد. اهل سنت در کشور سوریه در مناصب حکومتی و دولتی نقش دارند. علاقه های بین مذاهب و دینی و تنوع تمدنی زیادی در کشور سوریه وجود دارد. علویان، ایزدیون، دوروز و اضافه بر آن مجموعه زیادی از اهل سنت و شیعه در این کشور زندگی می کنند. آشوریان، کلدانیان، بهائیون، احمدیون، المرشدین، از جمله آنهاست. بعضی از این قومیت ها به خارج از کشور رفتند و عده ی کمی از آنها در سوریه هستند ولی با این وجود این قومیت ها در کنار هم و با محبت زندگی می کنند.

وی به محل زندگی خود اشاره کرد و گفت: د در جزیره السوریه که امروزه حسکه نام دارد زندگی می کند. در جزیره السوریه هفت زبان قدیم وجود دارد و تا به حال به آن زبان ها تکلم می کنند. علاوه بر آن مسیحیان و مسلمانان با تقریب عملی در کنار هم زندگی می کنند. اشاره به قلمون و بخعه داشتند و گفتند که به زبان سریانی صحبت می کنند. ایشان اظهار داشتند ۲۳ طایفه و ۵ قومیت در سوریه وجود دارد که بعضی از این قومیت ها در عراق و حتی در ایران نیز زندگی می کنند.

وی افزود: برخی روایت ها اشاره دارد که کشتی نوح در سوریه وجود دارد ولی اسناد معتبری برای این روایت وجود ندارد. ایشان تاکید داشتند مسائل قومی اهمیت زیادی در کشور سوریه دارد و ایالات متحده با تحریک اعراب و کردها سعی در برهم زدن اتحاد و ایجاد تفرقه افکنی می کند. با توجه به اهمیت مسئله فلسطین رژیم صهیونیستی سعی در ایجاد اختلاف بین قومیت ها می کند. اقوام و طوایف در اعیاد هم شرکت می کنند و لباس های جدید خود را در مناسبت های مختلف می پوشند.

وی اشاره کرد در مدارس زبان سریانی و ارمنی را آموزش می دهند. سپس ابراز داشتند اسماعیلیون موسس عبیدیه در کشور مغرب بودند و همچنین در کشور مصر بیش از ۱۸۰ سال پیش قومیت و مذهب خود را بنا نهادند. اغلب مقلدین در کشور سوریه از علمای کشور لبنان تقلید می کنند.

همچنین اشاره داشتند به صوفی ها و شافعی ها در سوریه و گفتند که شافعی ها در سوریه از مقبولیت زیادی برخوردار هستند. همچنین گفتند ما باید فرهنگ قبول دیگری را داشته باشیم و این تعدد مذهب نباید سبب اختلاف شود. این تعدد قومیت و مذهب نشانه قوت کشور سوریه است و نه ضعف. همچنین گفتند کلدانیان مسیحی و کردها اغلب مسلمان هستند. ارمنی ها کاتولیک و گریگوریون هستند. و حتی زبان آنها در مدارس آموزش داده می شود. مانند سریان روم ارتودکس و کاتولیک.

در آخر جلسه در پاسخ به سوالی در مورد اهمیت کشور سوریه در مسئله غزه اظهار داشتند سوریه ممکن است به صورت علنی وارد جنگ نشده ولی همینطور که سید حسن نصرالله اعلام کرد سلاح های ارتش سوریه برای کمک به فلسطین تحویل حماس داده شد. همه کشور ها باید راهپیمایی ها را با قوت ادامه دهند تا رژیم صهیونیستی رعب و ترس بر آن غلبه کند و از جنایات خودش بر علیه مردم غزه بکاهد.

در پایان دکتر فرهی ضمن تشکر از خانم دکتر هاله سلیمان الاسعد نکاتی را در مورد قدمت و تمدن سوریه اشاره داشتند.

در نهایت ابراز امیدواری داشتند که در جلسات دیگر هم در خدمت دکتر الاسعد دبیر کل دانشگاه الامه العربیه باشیم. گفتنی است دفتر همکاری های علمی بین المللی دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی برنامه های متنوعی در چند ماه اخیر برگزار کرده است.

 

منبع خبر

دانشگاه بین‌المللی مذاهب اسلامی

 

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

۱۳ آذر ۱۴۰۲ساعت: ۹:۵۰ بعد از ظهر۴۴ بازدید