گزارش جلسهی دفاع دکتری دانشجو احمد شعیب مسلمیار
گزارش جلسهی دفاع دکتری دانشجو احمد شعیب مسلمیار؛ دانشآموختهی رشتهی تاریخ اسلام در دانشگاه مذاهب اسلامی
جلسهی دفاعیهی جناب آقای احمدشعیب مسلمیار؛ دانشآموختهی مقطع دکتری تاریخ اسلام، بخش بینالملل دانشگاه مذاهب اسلامی، مورخ ۲۶ شهریورماه سال ۱۳۹۹ با حضور استادان محترم راهنما، مشاور و داور برگزار شد. نخست، آقایان دکتر سید ابوالفضل رضوی، استاد راهنما، دکتر عبدالله فرهی، استاد محترم مشاور و آقایان دکتر مهدی جمالیفر، دکتر مجتبی نوروزی و دکتر سعید طاووسی مسرور به عنوان استادان داور در سالن جلسات دانشگاه مذاهب اسلامی حضور به هم رسانیدند. سپس دانشجو، آقای مسلمیار از رسالهی دکتری خویش با عنوان:
«جریانشناسی تاریخنگاری افغانستان در دوران معاصر از دورهی استقلال تا خروج نیروهای اتحاد جماهیر شوری (۱۹۱۹م تا ۱۹۸۹م.)»
دفاع کرد. جلسهی دفاعیهی رسالهی دکتری آقای مسلمیار توسط جناب آقای دکتر سید ابوالفضل رضوی، استاد راهنما مدیریت میشد و به نمایندگی از سوی معاونت محترم آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه مذاهب اسلامی جناب آقای دکتر بهرامیان حضور داشتند. مدیر محترم جلسه در ابتدای جلسه، ضمن اعلام مقررات برگزاری جلسهی دفاعیه، دانشجو، استاد مشاور و سپس، هیأت داوران را معرفی نمود و سپس دانشجو به مدت ۲۵ دقیقه، گزارش مختصری از رساله ارائه نمود و از آن دفاع کرد. آقای مسلمیار با ارائهی شفاهی دفاعیهی دکترای خود گفت: «پژوهش حاضر با در نظرداشت دو نکته: ۱- اهمیت تاریخ منطقه (ایران و افغانستان)؛ ۲- اهمیت تاریخنگاری به عنوان سند مشترک مکتوب درجهت اهداف مشترک» میباشد؛ پس از پایان ارائهی آقای مسلمیار، مدیر جلسه از هیأت داوران تقاضا کرد تا از دانشجو سؤالات خود را بپرسند و دانشجو موظف به پاسخ گویی سؤالات و رفع ابهامات میباشد و فرمودند که لازم است دانشجو شخصاً به سؤالات پاسخ دهد. پس از اتمام پرسش هیأت داوران، آقای مسلمیار به پرسشها پاسخ داد و سپس بنا به درخواست مدیر جلسه، کلیه حضار به استثنای هیأت داوران از جلسه خارج شدند. بعد از خروج حضار، جلسهی مشورتی هیأت داوران در غیاب دانشجو جهت ارزیابی نهایی در همان مکان تشکیل و نتیجه اعلام شد که روابط عمومی دانشگاه مذاهب اسلامی در صفحهی رسمی تلگرام خویش در خصوص دفاع رسالهی دکتری دانشجو احمد شعیب مسلمیار چنین نگاشته بود: «جلسهی دفاع رسالهی دکتری جناب آقای دکتر احمدشعیب مسلمیار؛ اهل کشور دوست و برادر افغانستان؛ به عنوان اولیندانشآموختهی اهل کشور افغانستان دانشگاه مذاهب اسلامی در مقطع دکتری با حضور اساتید محترم داور، مشاور و راهنما؛ روز چهارشنبه ۲۶ شهریور با دفاع بسیار خوب وی و کسب نمرهی ۲۰ در سالن جلسات دانشگاه برگزار گردید. روابط عمومی دانشگاه مذاهب اسلامی برای جناب آقای دکتر مسلمیار و تمامی دانشجویان دانشگاه آرزوی موفقیت دارد.» در این گزارش، روابط عمومی دانشگاه مذاهب اسلامی دفاع احمدشعیب مسلمیار را با نمرهی ممتاز در رشتهی تاریخ توصیف کرده است.
آقای مسلمیار در انتهای جلسه از استادان راهنما، مشاور و هیأت داور چنین سپاسگزاری نمود:
«بهنام خداییکه دانا است. خداییکه دانایی را چون آفتاب و ما را چون گل آفتابگردان آفریده و به دنبال آن راه انداخته است. خداییکه توانایی داد تا رسالهی دکترای خود را با گرفتن بلندترین امتیاز دفاع کنم و آمادهی خدمت به میهنِ زخمی و شهروندان درددیده و رنجکشیدهی آن شوم. مشتاقم از کسانیکه در چهار سال دانشجویی با دانش، تجربه، راهنمایی و مشاورتهای نیکشان در کنارم ایستاده بودند، سپاسگزاری کنم؛ از کسانیکه حمایت مالی داشتند و در این مدت گاه و بیگاه جویای احوال میشدند. جا دارد از شماری از این انسانهای نیکسرشت که خود را مدیون حمایتها و مشورتهایشان میدانم با بردن نامهایشان در این نوشته سپاسگزاری کنم. سپاس بسیار از استاد گرامی و ارجمند دکتر سیدابوالفضل رضوی که با راهنماییهایشان، نور تلاش و شکیبایی را در درونم فروزان نگه داشتند. با سپاس فراوان از استادان شایسته و خردمند، دکتر عبدالله فرهی، دکتر مهدی جمالیفر، دکتر مجتبی نوروزی و دکتر طاووسی که از مشاورت و داوریشان بهره بردم. توفیقات روزافزون و همیشگی این عزیزان را در راستای بالندگی فرهنگی و دانشپژوهی در این مرز و بوم از درگاه ایزد منان خواستارم. در پایان بر خود لازم میدانم که از اساتید و دوستان فرهیخته آقایان دکتر محمدحسین مختاری؛ رئیس محترم دانشگاه بینالمللی مذاهب اسلامی، دکتر محمد سپهری؛ معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرکز، حجتالاسلام والمسلمین دکتر حمید شهریاری؛ دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، دکتر مهدی صابری؛ معاون محترم آموزشی و تحصیلات تکمیلی و سرمد محمدی قدردانی نمایم.»