بسم الله الرحمن الرحیم
دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ العربیة
جلسه دفاع از پایان نامه‌ی آقای سلیم ابراهیمی:

اصلاحات فرهنگی افغانستان در زمان حکومت امان‌الله خان

در تاریخ ۶ مهرماه ۹۸ جلسه دفاع از پایان نامه‌ی‌ آقای سلیم ابراهیمی تحت عنوان اصلاحات فرهنگی افغانستان در زمان حکومت امان‌الله خان در سالن جلسات دانشگاه مذاهب اسلامی برگزار گردید. نخست جلسه با تلاوت آیاتی چند از قرآن کریم آغاز گردید و در ادامه نویسنده‌ی پایان‌نامه بعد از عرض سلام و تقدیر و تشکر از زحمات اساتید محترم آقای دکتر چنگیزی استاد راهنما، آقای دکتر فرهی استاد مشاور، آقای دکتر جمالی‌فر استاد داور و همچنین از زحمات و همکاری مسئول محترم تحصیلات تکمیلی دانشگاه آقای دکتر بهرامیان و تشریف‌فرمایی دانشجویان حاضر در جلسه، به مشکلاتی که با آن مواجه گردیده بود مانند نبودن استاد متخصص در حوزه افغانستان و دیر تصویب شدن موضوع پایان‌نامه و عدم دسترسی به منابع کافی اشاره گردید. بعد از آن، نویسنده‌ی پایان نامه به سؤالات تحقیق، فصول و نتیجه‌ی آن پرداخت.

استاد داور از انتخاب موضوع پایان نامه ابراز خوشحالی کرد و اذعان داشت که انتخاب این موضوع روی‌کرد خوب نویسنده را نشان می‌هد و پرداختن به اصلاحات فرهنگی چیزی است که متأسفانه در افغانستان بنا به دلایل مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و مسائل نظامی خیلی به بحث مهم اصلاحات فرهنگی پرداخته نمی‌شود. توجه به این هم بسیار مهم است، کما اینکه در مقالات و کتاب‌ها به صورت مستقل در زبان فارسی به این قضیه پرداخته نشده است. در ادامه به یک سری از اشکالات و ارادهایی که در پایان نامه و جود داشت اشاره کرد و از نویسنده خواسته شد برای بهبود بخشیدن کار اصلاحات انجام بگیرد؛ نویسنده اشکالات را وارد دانسته و با دیده منّت به اعمال آن وعده داد.
استاد مشاور جناب آقای دکتر فرهی مواردی را در رابطه به بحث مفاهیم از جمله واژه‌ی اصلاحات فرهنگی اشاره کردند که بیشتر در این پایان به این موضوع پرداخته شده و بهتر است بیشتر به تعریف این مفهوم بنیادی تحقیق پرداخته شود. در ادامه به بحث جنبش مشروطه اول در افغانستان پرداخت و آن را خیلی مهم دانست و اضافه نمود که تا این‌که اهداف و خواسته‌های این حزب را ندانیم به اصلاحات فرهنگی امان‌الله که متأثر از اندیشه‌های این جنبش بوده است به صورت درست پی نخواهیم برد؛ حتی جا دارد در این حوزه پایان نامه‌ی جداگانه‌ای نوشته شود؛ در پایان هم به برخی از منابع اشاره کرد که به صورت سند وجود دارند و در آنها مقالات و اسناد گوناگون به چاپ رسیده است. در واقع، این آثار مجموعه اسناد هستند و بهتر است به همان اسناد درون این آثار ارجاع داده شود و در منابع هم اضافه گردد که مسلّماً به بهبود کار و تکمیل منابع کمک خواهد کرد. در پایان استاد راهنما از زحمات فرمایشات اساتید داور و مشاور برای بهبود کار قدردانی کرد و از نویسنده خواسته شد موارد ذکر شده را اعمال کند.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

۹ مهر ۱۳۹۸ساعت: ۸:۱۷ بعد از ظهر۶۴۶ بازدید